Co powiecie na wołowe burgery z mozzarellą i warzywami w keto bułce z mąki lnianej? Pyszne i łatwe w przygotowaniu danie, które ucieszy każdego kto lubi 100% wołowiny w tradycyjnym fast foodowym wydaniu. Sprawdźcie sami!
1 porcja ? to 329 kcal
*** B 32,2 T 17,0 W 4,1 ***
Składniki na 1 porcję:
? keto bułka (przepis znajdziecie tutaj)
? 100 g mielonej wołowiny
? 2 liście sałaty
? 45 g pomidora
? 25 g ogórka kiszonego
? 1 plaster (15 g) mozzarelli
?? Wykonanie:
? Bułkę piekę zgodnie z przepisem (link wyżej) i zostawiam do wystygnięcia. Przed pieczeniem możecie posypać wierzch bułki słonecznikiem lub sezamem.
? Porcję mięsa formuję w kulę i spłaszczam w dłoniach, tak aby otrzymać burgera mieszczącego się w bułce.
? Smażę mięso po 2-3 min z każdej strony na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
? Gotowe burgery układam na bułce, między kawałkami sałaty i plastrami sera, pomidora i ogórka.
? Całość spinam patyczkiem do szaszłyka i podaję.
Gotowe!